hit

Hinni kell a csodákban

Szenczy Sándor

A lehetetlen lehetségessé válik, akkor amikor hiszünk. Amikor van egy isteni akarat, ami találkozik az ember vágyával, akkor csodák születnek. – így tanítja Szenczy Sándor, baptista lelkész, misszionárius, a Baptista Szeretetszolgálat alapítója és 2020-ig elnöke.

A Baptista Szeretetszolgálat létrejöttét – amit 1996-ban alapított – úgy meséli, hogy jött Jucika néni, aki megállt a Szeretetszolgálat zöldség tárólójánál, bekopogott az ajtón, miközben valamit morzsolgatott a kezében. Azt mondta, hogy hallotta, hogy megalakult a Szeretetszolgálat és szeretné támogatni. Átnyújtotta a kis nyugdíjából összespórolt 5.000 Ft-ot és azt mondta: „Csinálj ebből világmissziót!”.

Ez a pénz nem volt egy jelentős összeg, de a Máté Evangélium 14. részében két csodáról is olvashatunk, amik példával szolgálnak, hogy ki kell lépni a csónakból, olyat kell csnálni, amit még nem tett senki.

Hinni kell a csodákban.

Jucika néni mondata először mosolyt csalt Szenczy Sándor arcára, de Máté Evangéliuma rögtön isteni felismerést is adott. Megáldották azt az 5.000 Ft-ot és kinyilvánították hitüket, hogy a csodák lehetővé válnak. Így kezdődött a világmisszió. A Baptista Szeretetszolgálatnak ma 3.500 főállású munkatársa van, 191 intézményt tart fent, 12 milliárdos költségvetéssel, naponta 30.000 ember ellátásáért felel a tagokon kívül. Ez lett Jucika néni morzsolgatott 5.000 Ft-jából.

Forrás: www.origo.hu

Olvasd tovább Szenczy Sándor milyen volt a találkozás Szenczy Sándorral, hogyan inspirálta a ChessLifestyle megalakulását.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük